Több mint nyolcezren juthattak el ingyenesen az atlétikai vb-re

Több mint nyolcezren juthattak el ingyenesen az atlétikai vb-re

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány jószolgálati együttműködése révén több mint 8000 fő látogathatta meg térítésmentes jeggyel az eseményt és szerezhetett világraszóló élményt. A Civilút Alapítvány a vele együttműködésben álló szervezetek révén érték el közvetlenül a nagycsaládosokat, állami gondozottakat és fogyatékossággal élőket, akik a kedveményezettjei voltak az jószolgálati programnak. A jószolgálati program nagykövetként Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta képvielte.

A budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programjának egyik fontos pillére a társadalmi felelősségvállalás és ezen belül a társadalmi befogadás elősegítése. A törekvés egyik kiemelt missziója, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye mindenki számára elérhető legyen - különös tekintettel nehezítettséggel élő embertársainkra.

Ezen cél érdekében a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány jószolgálati együttműködést indít, amelynek köszönhetően a Civilút Alapítvány közel 50 partnerszervezetén keresztül több ezren juthatnak hozzá ingyenes belépőjegyekhez, többek között nagycsaládosok, állami gondozottak és fogyatékossággal élők, de Covid-árvákhoz is eljut a lehetőség.

A jószolgálati együttműködést 2023. június 8-án, a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő, Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke, a civil szervezetek képviseletében pedig  a Nagycsaládosok Országos Egyesülete részéről Kardosné Gyurkó Katalin elnök, az Ágota Alapítvány részéről Bulla Erika területi igazgató, valamint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége részéről Gyene Piroska elnök.

“A sport mindenkié, amely összeköt mindannyiunkat. Ezért a környezetvédelmi vagy gazdasági, gazdaságossági fenntarthatóság mellett, azt a társadalmi felelősségvállalást is a világbajnokság zászlajára tűztük, mely alapvető emberi kötelességünk is egyben. Ezért a Civilút Alapítvánnyal kötött jószolgálati együttműködés keretében, az alapítvány mintegy 50 partnerszervezetén keresztül többezer rászoruló számára biztosítunk ingyenes belépési lehetőséget a világeseményre” – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Az atlétikai vb jószolgálati programja a Civilút Alapítvány mintegy 50 tagszervezetén keresztül valósul meg, melynek részleteit Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette.

A világbajnokság jószolgálati nagykövete Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta lesz.

“Sportolóként mindig is kiálltam az elfogadás és az esélyegyenlőség fontosságáért. Büszkeséggel tölt el, hogy mostantól az atlétikai világbajnokság nagyköveteként még többet tehetek ezért. A budapesti vb valóban a csodák versenye lesz, felejthetetlen élményt nyújtó kilenc nap, amelyet mindenkinek látnia kell. Boldog vagyok, hogy a Jószolgálati program keretében ezt több ezer nehezített helyzetben élő embertársunk is átélheti személyesen” – mondta Ekler Luca.

Rajtunk a világ szeme!

Hónapokon át tartozó közös tervezés során a jegyeket Civilút Alapítvány oldalán közzétett partnerszervezetein keresztül lehetett megigényelni, és a kommunikáció egészét, az igénylés módját, az erre szolgáló felületeket és a felmerülő kérdések megválaszolását a szervezőkkel szoros együttműködésben csapatunk az alapítvány.