Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész az Odaadó Nagykövet. A Civilút felkérésére abban segíti a Civilút Alapítvány Odaadó Programját és a www.odaado.hu weboldalt minél többen megismerjék és az Odaadó Közösség tagjai legyenek.  

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Civilút Alapítvány hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre kifejezetten a szenior korosztály számára. A www.odaado.hu az online térben összeköti az időseket azon szolgáltatókkal, civil szervezetekkel, intézményekkel, amelyek megbízhatónak, az idősek irányában odaadónak vallják magukat.

Az Odaadó Portál egyik legfontosabb üzenete, hogy szüleink, nagyszüleink gondoskodtak rólunk, formálták világunkat, hozzáadtak emberségükhöz. Ezért a fiatalabb generációk feladata, hogy odaadással, törődéssel, segítő szándékkal forduljanak az idősebbek felé, visszaadva valamit mindabból, amit tőlük kaptunk.

A szemléletformálás mellett a portál célja a példaadás. Az Odaadó Közösséget országszerte olyan vállalkozók, cégek, intézmények és önkéntesek alkotják, amelyek azonos értékrendet képviselnek, fontos számukra az idősekről való gondoskodás, törődés. Az Odaadó Portál kiemelt figyelmet fordít a szenior korosztály edukációjára is. Tudástár néven olyan ismeretterjesztő anyagokat jelentet meg, amelyek hozzásegítik az idősebbeket az új technikák, technológiák elsajátításában is.

Köszönjük, hogy Trokán Péter a kezdeményezés mellé állt és Odaadó Nagykövet lett.