Újabb akadálymentesített színházi előadás

Újabb akadálymentesített színházi előadás

Újabb akadálymentesített színházi előadás

A Civilút Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a MusicalNeked Produkció együttműködésének eredményeként ismét jelnyelvi tolmácsolással kerül bemutatásra egy népszerű musical. A Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadást 2022. szeptember 18-án vasárnap este mutatják be az Erkel Színházban jelnyelvi tolmácsolással.

 

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is különleges előadással köszönti a Jelnyelv Nemzetközi Napját (szeptember 23.) a Civilút Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a MusicalNeked Produkció. Szeptember 18-án vasárnap este a Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadást jelnyelvi tolmácsolással mutatják be az Erkel Színházban.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regénye alapján készült musical a Baradlay testvérek lenyűgöző, kalandos és romantikus történetét itthon eddig még sosem látott látványvilággal és különlegesen szép dallamokkal mutatja be a nézőknek. Az előadást szeptember 18-án jelnyelvi tolmácsolással a siket és nagyothalló, jelnyelvet használó nézők is élvezhetik.

- A Civilút Alapítvány a MusicalNeked Produkció jószolgálati partnereként elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal és nehezítettséggel élő emberek számára is minél szélesebb körben elérhetővé tegye a színházi előadások élményét. A tavalyi évben a Puskás, a musical előadás akadálymentesítésében vettünk részt, amelyet egy-egy alkalommal jelnyelvi tolmácsolással, illetve audionarrált formában mutattak be. Idén, mintegy hagyományteremtő szándékkal, a Jelnyelv Nemzetközi Napja alkalmából – együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) és a MusicalNeked Produkcióval – siket és nagyothalló, jelnyelvet használó nézők számára biztosítjuk az akadálymentesített előadást. Bízunk benne, hogy az érintettek közül sokan élnek a lehetőséggel, hogy jelnyelvi tolmácsolással nézik meg a látványos előadást – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora.

- A MusicalNeked Produkció évek óta működik együtt a Civilút Alapítvánnyal, büszkék vagyunk, hogy jószolgálati partnerünk azok számára teszi elérhetővé az előadásainkat, akik alig vagy egyáltalán nem jutnak el színházi produkciókra. Hátrányos anyagi, szociális helyzetben élők, nagycsaládosok, fogyatékkal élők szervezeteivel működnek együtt és mi hálásak vagyunk nekik, hogy rajtuk keresztül a magyar kultúra eljut hozzájuk. Minden színészünk, táncművészünk, a produkcióink alkotócsapatainak minden tagja még lelkesebbé válik egy-egy előadás előtt, ha tudja, hogy aznap olyanoknak is játszik, akik talán életükben először jöttek színházba. Ezúttal a hallássérülteket fogadjuk és különös érzés lesz úgy játszani az előadást, hogy jelnyelvi tolmács „fordítja” majd a szöveget. Hajrá, Civilút, hajrá, SINOSZ! - mondta Szabó László, a MusicalNeked Produkció ügyvezetője, a musical producere.

A szervezők a szeptember 18-án este megtartandó előadásra 30 százalékos jegyvásárlási kedvezményt biztosítanak a SINOSZ tagoknak.  

- A SINOSZ ebben az évben már 115 éve képviseli a siket és nagyothalló személyeket hazánkban. Alapításkor eltökélt céljaink között szerepelt az akadálymentesítés mint elsődleges feladat. A magyar jelnyelv a magyar kultúra része, ezáltal elévülhetetlen jogosultsága van annak, hogy a kulturális események a siket és nagyothalló személyek számára is elérhetőek legyenek. Ebben az érdekvédelmi törekvésünkben a Civilút és a MusicalNeked Produkció elkötelezett társunk, mert ők évek óta dolgoznak azon, hogy az általuk szervezett előadások a siket és nagyothalló embereknek akadálymentesek legyenek. A színház kulturális élménye semmivel nem pótolható, így a SINOSZ örömmel fogadta, hogy idén a Jelnyelv Nemzetközi Napja és a Siketek Világnapja alkalmából fiatal és felnőtt sorstársak egy irodalmi alapművet ismerhetnek meg. Kíváncsian várjuk az előadást és invitáljuk erre siket és nagyothalló barátainkat, hogy jelnyelvi tolmáccsal elérhető vált színházi darabot közösen tekintsük meg.  Mert a kultúra mindenkié!- Sáfrány Margit igazgató.

A kedvezményes színházjegyek megvásárlására SINOSZ tagok jogosultak, így a kedvezményt érvényesítő kódot a regisztrációt követően – a SINOSZ közreműködésével – a Civilút Alapítvány küldi ki az igénylőknek.

https://www.civilut.hu/esemenyek/koszivu-a-baradlay-legenda-jelnyelvi-tolmacsolassal

A kóddal a SINOSZ tagjai 30 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyüket a Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadásra. A jegyvásárlásra az alábbi linken van lehetőség:  

https://koszivumusical.hu/hu/eloadasaink/erkel-szinhaz-2022-szeptember-18-vasarnap-1900

A kedvezményre jogosító kódot 2022. szeptember 16-án 14.00 óráig lehet igényelni, a jegyvásárlásra az előadás napjáig, a szabad helyek erejéig van lehetőség.

A jelnyelvi tolmács a színpad jobb oldalán helyezkedik majd el, így a siket, nagyothalló, jelnyelvet használó nézők számára a földszint, jobb oldali szektorokba szóló jegyek az ideálisak.