Újabb digitális fejlesztések segítik az időseket

Újabb digitális fejlesztések segítik az időseket

Újabb digitális fejlesztések segítik az időseket

A szeniorok támogatásában egyre nagyobb szükség van a technológiai újítások bevonására.  Dr. Jászberényi József, az Odaadó Támogató Szakértője az időseket segítő digitális megoldásokról nyilatkozott a Kossuth Rádióban.

Részletesen beszélt a Gondosóra programról, amely egy újabb praktikus gerontechnológiai megoldás 65 év felettieknek. Ha az eszköz viselője bármilyen egészségügyi, vagy biztonsági problémát észlel, csak meg kell nyomnia a Gondosóra gombját, és összekapcsolódik egy diszpécser-központtal, amely azonnal segít. Ha valamiért az illető nem tud kommunikálni, az óra helyét a diszpécserközpont - GPS-szolgálatás révén - akkor is gyorsan meg tudja határozni, és azonnal el tudja küldeni a segítséget.

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja és a www.odaado.hu weboldal is nagyon hasznos, időseket segítő program. Ennek kapcsán Dr. Jászberényi József kiemelte, hogy a weboldal szolgáltatáskereső, illetve szolgáltatást kínáló adatbázisába minden olyan vállalkozás, cég vagy intézmény ingyenesen regisztrálhat, amelyik idősbarát szolgáltatásokat kínál. Egyre többen regisztrálnak, így az Odaadó Program gyorsan bővül.