Újpalotán folytatódott a generációk zenés találkozása

Újpalotán folytatódott a generációk zenés találkozása

Újabb állomáshoz érkezett az Odaadó-Ringató! A farsangi időszakban Újpalotán csendültek fel a gyerekdalok, melyekre a legfiatalabbak és legidősebbek együtt tapsoltak és énekeltek.

A Civilút Alapítvány és a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány azzal a közös céllal hozta létre az Odaadó-Ringató Programot, hogy hidat képezzen a fiatal és az idős generáció között. A februári találkozón több mint 50 fő jött össze, a kicsik hangos kacajjal jelezték, mennyire élvezik az őket ért új impulzusokat, a szeniorok lelkét pedig melegséggel töltötte meg a sok gyermeki nevetés. A program olyan integrációs élményeket nyújt, mely mindkét generáció számára előnyösek, hozzájárulnak egymás jobb megismeréséhez. Új kapcsolatok születnek, és a közösségben aktívan eltöltött idő pedig jelentősen hozzájárul a testi és lelki frissesség és egészség megőrzéséhez. Mindemellett az Odaadó-Ringató egyik küldetése, hogy az idős korosztályt megóvja az elmagányosodástól, éppen ezért jött létre együttműködés a Civilút és az Olajág Idősek Otthonaival, hogy a velük kapcsolatban álló szeniorok számára is elérhetőek legyenek olyan programok, amelyek biztosítják az időskori tanulást és a közösségépítésre is jótékony hatással vannak.

A hagyományokhoz híven a foglalkozás kezdetén Kondákor Zsófia színművész olvasott fel, a délelőtt további része pedig zenés játékokkal, közös mondókázással telt.