Újra itt a Varázsceruza jótékonysági gyűjtés

Újra itt a Varázsceruza jótékonysági gyűjtés

Újra itt a Varázsceruza jótékonysági gyűjtés

A Civilút Alapítvány idén is meghirdette a Varázsceruza jótékonysági akciót, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára.  

- A Varázsceruza jótékonysági akciót ebben az évben is meghirdetjük, és szeretnénk, ha idén még több mosolyt tudnánk rajzolni közösen a sérült gyermekek arcára. Erre utal az akció elnevezése is: Varázsceruza - Legyen idén még több a mosoly! Bízunk benne, hogy idén még többen megismerik az akciónkat és támogatják a kezdeményezést – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora a jótékonysági akciót bemutató sajtótájékoztatón.  

Emlékeztetett rá, hogy a Civilút Alapítvány tavaly hirdette meg először a Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! elnevezésű jótékonysági gyűjtést sérült gyermekek javára; az akció keretében 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek.  

- Bízunk benne, hogy idén még több mosolyt tudunk rajzolni a sérült gyermekek és fiatalok arcára. Ezért is lett a kezdeményezés idei mottója: „Varázsceruza - Legyen idén még több a mosoly!” – hívta fel a figyelmet Gulyás Andrea. Hozzátette: elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjtenek, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is, de önkéntesként is lehet csatlakozni.   

Az idei akciót a Bake My Day Pékség Hegyvidéki üzletében mutatták be – nem véletlenül. Hiszen a pékség és az azt üzemeltető Rehab Force Nonprofit Kft. is elkötelezett a megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásával kapcsolatban. A cég kezdetektől fogva alkalmaz megváltozott munkaképességűeket. Jelenleg a munkavállalók 65-70 százaléka él valamilyen fogyatékossággal, van, aki cukorbeteg, hallás- és látássérült vagy mentális betegséggel küzd.  

Gulyás Andrea elmondta azt is, hogy a Civilút Alapítvány és a Rehab Force Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött. - Bízunk benne, hogy a jövőben is számos olyan programban dolgozhatunk együtt, amely a fogyatékossággal élők inklúzióját segíti – emelte ki.  

- Tavaly is nagy örömmel fogadtuk a Civilút Alapítvány kezdeményezését, és most is nagyon örülünk neki, hiszen a múlt évben a pandémiás időszakban nagy segítség volt számunkra az akció. Bízunk benne, hogy együtt még több mosolyt tudunk rajzolni a gyermekek arcára, és idén a Sérült Gyermekek Napján, nagyszabású rendezvényen adhatjuk át a sok-sok rajzeszközt – mondta Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke.  

Pintácsi Alexandra, Szandi tavaly is a kezdeményezés mellé állt, idén is – ahogy mondani szokták –  első szóra csatlakozott az akcióhoz. – Nagyon fontosnak tartom az ilyen kezdeményezéseket, hiszen bárki bekapcsolódhat és segíthet mosolyt rajzolni a sérült gyermekek arcára. Erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy a jó ügyek mellé álljak és felhívjam az emberek figyelmét arra, hol van szükség segítségre – hangsúlyozta az énekesnő.  

A rajzeszközöket 2021. szeptember 10-ig gyűjti a Civilút Alapítvány, a kezdeményezéshez több formában is csatlakozhatnak, akik támogatni szeretnék az akciót.  

    • A rajzeszközök leadhatók a Bake My Day Pékség Hegyvidék (1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.) üzletében elhelyezett gyűjtőládában.  
    • Elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (1112 Budapest, Olt utca 23.).  
    • A jótékonysági kezdeményezés támogatható pénzadománnyal az alábbi számlaszámon: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.  

Az összegyűlt rajzeszközöket 2021. szeptember 20-án, hétfőn a Sérült Gyermekek Napján, a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendezendő nagyszabású ünnepségen adja át a Civilút Alapítvány az ÉFOÉSZ-nek.