Varázsceruza

Varázsceruza

Elindult a Varázsceruza jótékonysági akciónk 

Jótékonysági akciónkat ezúttal az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben hirdetjük meg. A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsünk a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára. Az összegyűjtött rajzeszközöket az ÉFOÉSZ segítségével juttatjuk el a sérült emberekhez.  

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) minden év szeptemberében rendezi meg a Sérült Gyermekek Napját. Úgy gondoltuk, idén mi is meglepjük a gyerekeket. A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsünk a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára.  

A rajzeszközök a fogyatékossággal élők művészetterápiás foglalkozásait segítik: az alkotás folyamata, az önkifejezés hozzájárul a sérült emberek kommunikációjához. Másrészt maga az ajándék számukra nagy örömet jelent, csupa mosoly lesz az arcuk.  

A jótékonysági kezdeményezéshez bárki csatlakozhat: átélheti az ajándékozás, a segítségnyújtás örömét. Egy doboz színes ceruza anyagilag nem jelent nagy megterhelést, könnyen beszerezhető papírboltokban, kisebb-nagyobb szupermarketekben vagy – éppen az iskolakezdés miatt – már közértekben, háztartási boltokban, postákon is.  

A rajzeszközök gyűjtése 2020. augusztus 12. – szeptember 12. között zajlik és a tervek szerint szeptember 14-én, a Sérült Gyermekek Napján adjuk át az adományokat.    

A gyűjtés módja:

A megvásárolt színes ceruzák, rajzeszközök elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (1112 Budapest, Olt utca 23.).  

Elhelyezhetők gyűjtőpontokon lévő gyűjtődobozokba. A gyűjtőpontokat lásd itt.   

A jótékonysági kezdeményezés pénzadománnyal is támogatható az alábbi számlaszámon: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba kérjük beírni: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből további színes ceruzákat vásárolunk az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége számára.  

Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! Segítsünk együtt, hogy színesebb legyen a fogyatékossággal élők mindennapja!