Víz, víz, víz vagy gyümölcs- és zöldséglé? - Főzősuli 5. lecke

Víz, víz, víz vagy gyümölcs- és zöldséglé? - Főzősuli 5. lecke

Víz, víz, víz vagy gyümölcs- és zöldséglé? - Főzősuli 5. lecke 

A rendszeres levesfogyasztás is hozzájárul ahhoz, hogy pótoljuk a szervezetünk folyadékigényét. Ha a levest zöldségekkel, gyümölccsel készítjük, akkor a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsfogyasztás egy adagját is „teljesítjük”. A Szeretettől Édes Főzősuli ötödik leckéje a folyadékpótlás fontosságáról szól.  

Az egészséges táplálkozás egyik alappillére a megfelelő folyadékbevitel. Ugyanis az emberi test egyik lefőbb alkotóeleme -  60 százaléka  - a víz. A szervezetünkben a víz jelentős szerepet játszik a tápanyagok és a salakanyagok szállításában, a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozásában.  

Ha nem gondoskodunk a megfelelő folyadékbevitelről, az fejfájást, fáradságot, az állóképesség csökkenését eredményezheti. A cukorbetegek számára is nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel.

A szervezetünk folyadékigényét egyrészt vízfogyasztással tudjuk fedezni, másrészt jól megválasztott ételekkel, például levesekkel.   

A Szeretettől Édes Főzősuli 5. részében görögdinnyés paradicsomgazpachot készít Vrábel Kriszta, a Főzősuli séfje. A közreműködő családszervezet ezúttal a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.  

A video megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=UKvauheh8sU

A pontos receptet itt lehet igényelni: https://www.civilut.hu/szeretettol-edes