Zöldforgó Családi Nap a Margitszigeten

Zöldforgó Családi Nap a Margitszigeten

Zöldforgó Családi Nap a Margitszigeten

A Civilút Alapítvány is bemutatkozott a FINA VB Zöldforgó Családi Napon a Margitszigeten. A Civilút standjánál a résztvevők megismerhették az Odaadó Programot, a Kapocs Komplex Mintaprogramot és a Varázsceruza jótékonysági akciót, amelyhez a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. is csatlakozott.

A FINA Világbajnokság nem csak a vízi sportok szépségére, hanem a környezetünk védelmére is felhívta a figyelmet. Ennek jegyében rendezte meg a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. (NSÜ) meg a Zöldforgó Családi Napot a Margitszigeten június 25-én.

A családokat interaktív programokkal, az Alma Együttes koncertjével várták, sőt, a gyerekek – és a felnőttek is – találkozhattak olimpiai bajnokainkkal. A rendezvényen a Civilút Alapítvány a 19. FINA Vizes Világbajnokság jószolgálati partnereként is bemutatkozott. 

- A FINA Vizes Világbajnokságon jószolgálati partnerként azt segítjük elő, hogy fogyatékossággal élők, nehezítettséggel élők mellett nagycsaládosok, egyszülős családok, a gyermekotthonok lakói, valamint egészségügyi szakdolgozók, ápolók, védőnők is kilátogathassanak a rendezvényekre. Ehhez a Nemzeti Sportügynökség biztosított tiszteletjegyeket. Mi pedig megszerveztük az elektronikus regisztrációt, a résztvevők értesítését, az önkénteseink felkészítését, a csoportok fogadását, kalauzolását az egyes helyszíneken – mondta el a rendezvényen Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora.

Emellett a Családi Napon az Alapítvány bemutatta a legfontosabb programjait: a fogyatékossággal élők inklúzóját segítő Kapocs Komplex Mintaprogramot és a Kapocs Kártyát, az idősebbeket segítő Odaadó Programot és a Varázsceruza jótékonysági akciót. Ismert, a Varázsceruza jótékonysági akcióval az Alapítvány rajzeszközöket gyűjt sérült gyermekeknek és fiataloknak.

A Varázsceruza akcióhoz a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. is csatlakozott, az adományokat Schmitt Petra, az NSÜ fenntarthatósági és CSR igazgatója adta át. Több tucat színes ceruzát, festéket, rajzeszközt helyezett a Varázsceruza gyűjtődobozba.