carousel

Mindenkinek a mentális egészségről

A Mindenki küldetése elsősorban, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára. Minél több információt, tudást szeretne eljuttatni a mentális betegségekkel, betegekkel kapcsolatosan annak érdekében, hogy egy olyan széles körű mozgalmat indítson el, ahol az emberek egyre többet beszélnek, hallanak erről, ezáltal is csökkentve az érintettekkel kapcsolatos társadalmi diszkriminációt.  

A Mindenki projekt célja, hogy csökkentse a mentális betegségekkel kapcsolatos előítéleteket, és ezáltal hozzájáruljon a mentális betegségek jobb megértéséhez, a betegségek társadalmi elfogadottságának növeléséhez, az újfajta mentális egészségügyi és szociális intézményrendszer megismertetéséhez (közösségi pszichiátria). A Mindenki – lehetőségeihez mérten, információk megosztásával – segítséget nyújt abban, hogy a mentális betegséggel küzdők eljuthassanak a szakmailag megfelelő egészségügyi és szociális ellátórendszer intézményeibe.  

Fontos, hogy minél többen megismerjék ezt a témát és beszéljenek róla, mert hozzájárul az érintettek jobb megértéséhez, elfogadásához és a társadalmi elkülönítés csökkentéséhez.

Éppen ezért a Mindenki projekt mottója: Beszélj róla, vidd hírül!  

weboldal: www.mindenki.eu

Facebook oldal: Mindenkinek a mentális egészségről