carousel

Szeretettől Édes Főzősuli

Szeretettől Édes Főzősuli (nem csak) cukorbeteg gyerekeket nevelő családoknak

Ma Magyarországon minden 12 ember közül egy cukorbeteg, és számuk folyamatosan, évente 5-10 százalékkal növekszik. Vagyis a cukorbetegség közvetve vagy közvetlenül bárkit érinthet. Közös felelősségünk, hogy odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra és erre megtanítsuk a gyermekeket is.

A Civilút Alapítvány a Sportos Cukorbetegek Egyesülete szakmai együttműködése mellett ezért indította el a Szeretettől Édes Főzősulit. A programban az alapítvány bemutatja, hogy az egészséges táplálkozás lehet szerethető, az ételek könnyen beszerezhető alapanyagokból, egyszerűen elkészíthetők. Olyan egyszerűen, hogy akár még a gyermekek is segíthetnek a finomságok megalkotásában. Ezért szerepelnek ők is a Főzősuli egy-egy videójában.

Külön figyelmet fordított az alapítvány arra, hogy ismert, és a gyermekek által kedvelt ételeket készítsenek el egészséges formában: hamburgert, mozzarellás csirkemellet, tortát, muffint, hűsítő levest és még sok más finomságot…

Shenker-Horváth Kinga dietetikus, táplálkozástudományi szakember nyújtott segítséget abban, hogy az ételek megfelelő arányban tartalmazzanak zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és fehérjéket.

A Főzősuli séfjének, Vrábel Krisztina gasztrobloggernek a szakértelme pedig garancia arra, hogy az egészséges ételek olyan finomak, hogy a család minden tagja megnyalja utána a tíz ujját.

A Szeretettől Édes Főzősuliban még két különleges „alapanyagot” használnak. Az egyik az odafigyelés. Hiszen odafigyeléssel, felelősségvállalással mindannyian sokat tehetünk saját és családunk, barátaink egészségéért. A másik hozzávaló pedig a szeretet, hiszen a szeretettől lesz igazán ízletes az étel.

A Főzősuliba a Civilút Alapítvány meghívott családszervezeteket is, hogy közösen hívják fel a figyelmet a diabéteszre, illetve az egészséges életmód fontosságára. Ráadásul az egészséges táplálkozás alapjait a családban sajátíthatják el a gyerekek, ezért is fontos, hogy ehhez segítséget, információkat kapjanak a családok.

A tíz videóban tíz családszervezet – az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Egyesület, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Unió Egyesület, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Ringató Magyar Zenei Nevelési
Alapítvány, és a Szülők Háza Alapítvány – egy-egy képviselőjével közösen beszélik át az egészséges táplálkozás legfontosabb kérdéseit.

Támogatónk: KidsOasis Nonprofit Kft.

A Főzősuli videói heti rendszerességgel kerülnek bemutatásra a Civilút Youtube csatornáján és Facebook oldalán. A videókban bemutatott recepteket a regisztrációt követően hétről-hétre emailben küldjük el, amint az aktuális videót bemutattuk social média felületeinken.

Kérem a recepteket!