carousel

Szeretettől Édes Főzősuli 2022

Folytatódik a Szeretettől Édes Főzősuli

A Civilút Alapítvány 2021-ben indította el a Szeretettől Édes Főzősulit, hogy az edukációs videókban gyakorlati segítséget adjon a cukorbeteg gyermeket nevelő családoknak. A programot 2022-ben is folytatja az Alapítvány, újabb videók és receptek segítségével mutatják be, hogy az egészséges táplálkozás szerethető és sosincs késő belevágni, kipróbálni! A program szakmai partnere idén is a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, az Alapítvány munkáját a Magyar Diabetes Társaság Geriátriai Munkacsoportja is segítette.

Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg ember él, és a szakemberek további 500 ezer főre becsülik azoknak a számát, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

A diagnosztizált cukorbetegek 96 százaléka úgynevezett II-es típusú diabéteszben érintett, ezt felnőttkori cukorbetegségnek is szokták nevezni. Amíg korábban inkább az idősek betegsége volt, az utóbbi években egyre gyakrabban jelenik meg a negyvenes korosztályban, sőt egyre több fiatalnál is diagnosztizálják. Kialakulása nagyban összefügg az életmóddal.

- Nagy sikere volt a Szeretettől Édes Főzősuli programunknak, ezért az idei évben új videókkal és új receptekkel jelentkezünk. Továbbra is az a célunk, hogy minél több ember számára megmutassuk: odafigyeléssel, életmódunkkal, étrendünkkel sokat tehetünk egészségünkért – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora. 

Táplálkozástudományi szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az életmód és az étrend megváltoztatásával sokat tehetünk egészségünkért. Ebben nyújt segítséget a Szeretettől Édes Főzősuli edukációs videósorozata. Vrábel Krisztina gasztroblogger és Shenker-Horváth Kinga dietetikus, táplálkozástudományi szakember olyan recepteket állított össze, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Megmutatják, hogy a hagyományos fogások, a jól megszokott és szeretett ízek egy kis csavarral, egy kis odafigyeléssel egészségesebbé tehetők. Arra is hoznak példát, hogy a jól ismert, könnyen beszerezhető alapanyagokból hogyan lehet új ételeket készíteni, amelyek megfelelő arányban tartalmaznak zöldségeket, gabonaféléket és fehérjéket.

Az edukációs videókban nemcsak bemutatják a recepteket, de további hasznos tudnivalókat is megosztanak a nézőkkel. 

Regisztráljon itt, és a bemutatott recepteket – a videó bemutatását követően – a Civilút Alapítvány ingyenesen megküldi e-mailben. 

 

Kérem a recepteket!