carousel

Varázsceruza 2021

VARÁZSCERUZA 2021  

Idén immár 2. alkalommal indít jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. A Varázsceruza - Legyen idén még több a mosoly! kezdeményezés keretében rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és felnőttek számára. Az összegyűjtött rajzeszközöket a Civilút Alapítvány a Sérült Gyermekek Napján, szeptember 20-án adja át az ÉFOÉSZ részére.  

A Civilút Alapítvány tavaly hirdette meg először a Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! elnevezésű jótékonysági gyűjtést sérült gyermekek javára; az akció keretében 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek.  

Az Alapítvány ebben az évben is meghirdeti a jótékonysági gyűjtést „Varázsceruza - Legyen idén még több a mosoly!” mottóval.  

A rajzeszközöket 2021. július 28-tól egészen 2021. szeptember 10-ig gyűjti a Civilút Alapítvány, a kezdeményezéshez több formában is csatlakozhatnak, akik támogatni szeretnék az akciót.

Az Alapítvány elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjt, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is.        

Idén is a Varázsceruza kezdeményezés mellé állt Szandi, aki nagyon fontosnak tartja a jótékonysági kezdeményezés népszerűsítését és a sérült gyermekek támogatását.    

Varázsceruza - Legyen idén még több a mosoly!  

A tavalyi programról készült videó: https://www.youtube.com/watch?v=kwQ91VvGg4U&t=18s

Fotógaléria a tavalyi akcióról: https://www.civilut.hu/programjaink/galeria